COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce mulţi oameni nu reușesc să slăbească. Ce spun oamenii de ştiinţă

De ce mulţi oameni nu reușesc să slăbească. Ce spun oamenii de ştiinţă

Regimul de somn instabil nu doar contribuie la tulburările metabolice și crește riscul de apariție a diabetului zaharat cu hipertensiune arterială, ci și provoacă creștere în greutate, au declarat experții Institutului Național de Studii ale Inimii, Plămînilor şi Sîngelui.

Potrivit acestora, ei au efectuat studiile, încercînd să afle cum este influenţat organismul uman de absența unui anumit timp de culcare și a durata instabilă a somnului. Ca parte a studiului, oamenii de știință, timp de șase ani, au urmărit efectele tulburărilor de somn asupra metabolismului a mai mult de doua mii de voluntari cu vîrste între 45 şi 84 de ani.
Ca rezultat, s-a dovedit că lipsa de somn timp de o oră a crescut riscul de a dezvolta tulburări metabolice cu 27%.

- Studiul arată că, avînd în vedere cantitatea de somn şi alţi factori ce ţin de modul de viaţă, de fiecare dată diferenţa de o oră faţă de timpul cînd persoana se duce la culcare sau durata somnului creşte efectul nefavorabil asupra metabolismului, a declarat epidemiologul Tianyi Juan, citat de portalul EurekAlert!


În același timp, pacienții cu tulburări de somn au fost predispuși la depresie și supraponderabilitate, în timp ce persoanele cu un regim de somn reglementat nu aveau astfel de probleme.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load