COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De astăzi, preoții pot oficia slujbe religioase cu prezenţa enoriaşilor

De astăzi, preoții pot oficia slujbe religioase cu prezenţa enoriaşilor

Începînd de astăzi, preoții pot oficia slujbe religioase cu prezenţa enoriaşilor. Însă aceastea pot fi organizate doar în curtea lăcașelor sfinte şi cu respectarea mai multor reguli, printre care purtarea măştilor sanitare şi păstrarea distanţei sociale.

Decizia a fost luată vineri de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

Totodată, Mitropolia Moldovei a emis un comunicat de presă, prin care precizează că lăcașurile de cult vor fi deschise zilnic, pentru a evita aglomerația la slujbe în zilele de sîmbătă şi duminică, transmite publika.md.

Totodată, fiecare biserică va pune la dispoziţia oamenilor produse pentru igienizarea mîinilor, iar interiorul şi mobilierul bisericilor vor trebui în permanenţă dezinfectate.


Şi premierul Ion Chicu, a îndemnat enoriaşii să respecte toate măsurile de combatere a răspîndirii noului coronavirus.

"Facem un îndemn, un apel către toţi credincioşii să respecte acele reguli incluse în decizie, adică o distanţă socială de doi metri, fără contact fizic inclusiv cu diferite obiecte rituale şi aşa mai departe. E nevoie de respectarea strictă a regulilor specificate în decizia Comisiei Situaţii Excepţionale", a comunicat premierul, Ion Chicu.

Poliţiştii vor continua să verifice respectarea acestor prevederi, iar în cazul în care vor fi încălcate, atît preoţii, cît şi enoriaşii riscă să fie sancţionaţi.

Potrivit datelor oficiale, 26 de preoţi au fost amendaţi cu cîte 22.500 de lei pentru încălcarea regulilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load