COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

David Davitean a fost eliberat din arest preventiv

David Davitean a fost eliberat din arest preventiv

Curtea de Apel a trimis la rejudecare dosarul lui David Davitean, care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru tîlhărie.

O hotărîre în acest sens a fost pronunțată de instanță la 4 iunie curent. Potrivit acesteia, Davitean a fost pus în libertate fiindu-i revocată măsura preventivă de arest, scrie tv8.md.

„Se casează decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru din 16 iunie 2017 în privința lui David Davitean. Se dispune rejudecarea cauzei de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani în alt complet de judecată. Măsura de reprimare arestarea preventivă se revocă și David Davitean se pune în libertate imediat din arest”, se arată în textul deciziei.


Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată la CSJ în termen de 30 de zile de la data pronunțării, 6 iulie 2020.

Menționăm că dosarul lui David Davitean face parte din lista celor 38 de dosare pretins politice, pe care procurorul general Stoianoglo a anunțat în februarie 2019 că urmează a fi verificate.

David Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare cu executare în 2017 de către magistrații de la Judecătoria Chișinău. Ulterior, în 2018, Curtea de Apel Chișinău a casat sentința și a pronunțat o nouă hotărîre privind condamnarea lui Davitean la 13 ani de închisoare. Apoi, după mai multe amînări, Curtea Supremă de Justiție a decis rejudecarea dosarului lui David Davitean, o decizie în acest sens fiind pronunțată de CSJ la 21 februarie curent.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load