Datoria stațiilor auto către transportatori a depășit 9 milioane de lei

Datoria stațiilor auto către transportatori a depășit 9 milioane de lei

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a discutat despre problemele din domeniul transporturilor cu reprezentanți ai Agenției Naționale Transport Auto, 10 Asociații patronale din domeniul transporturilor rutiere, precum și cu reprezentanți ai societății civile.

„Îmi doresc ca modul de lucru să se schimbe, să fie colaborativ, nu indicativ. Sînt o mulțime de probleme în domeniul transporturilor, iar pe parcursul ultimelor două săptămîni primesc solicitări peste solicitări, care în mare parte se referă la tarife și dificultăți întîlnite de transportatori în raport cu autoritățile. Înainte de a lua decizii, vreau să ascult toate părțile”, a declarat ministrul Vadim Brînzan, conform informațiilor dintr-un comunicat de presă al Ministerului, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

În cadrul ședinței au fost abordate subiecte despre combaterea transportului ilicit de persoane, inclusiv în regim de taxi, astfel se dorește ca transportul să fie în primul rînd legal, sigur și să existe o concurență loială între companii. 

Alte probleme discutate s-au referit la implicarea politicului în domeniul transporturilor, în special în procesul concesionării Întreprinderii de Stat „Gările și stațiile auto” (GSA). Totodată, a fost menționată și problema datoriilor GSA către transportatori, care în acest moment depășesc 9 milioane de lei, anunță instituția.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load