COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Curtea de Apel ar putea să revadă dosarul în care este condamnat Filat

Curtea de Apel ar putea să revadă dosarul în care este condamnat Filat

Magistrații Curții de Apel Chișinău vor examina astăzi, începînd cu ora 15.00, apelul depus de apărătorii ex-premierului Vladimir Filat împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, prin care s-a respins cererea de revizuire a primului proces penal.

La 1 martie 2019, Vladimir Filat, prin intermediul avocaților săi, a solicitat instanțelor de judecată reexaminarea cauzei penale în urma căreia a fost lipsit de libertate. Avocații fostului premier au descoperit faptul că anumite sume de bani, atribuite lui Vladimir Filat și pe care acesta a fost obligat să le achite statului, au stat la baza condamnării unei alte persoane într-o cauză penală diferită.

„Persoana respectivă deja și-a ispășit pedeapsa, iar instanța de judecată a obligat-o să restituie suma respectivă unei persoane de drept privat. Astfel, instanțele de judecată au pronunțat două hotărîri care nu se conciliază”, spune avocatul Victor Munteanu.


Magistrații Curții de Apel Chișinău mai urmează să spună dacă examinarea unei cereri de revizuire de către aceiași judecători, care anterior au pronunțat o sentință de condamnare, corespunde criteriului de imparțialitate, protejat de Articolul 6 al Convenției europene a drepturilor omului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load