COVID-19 în MOLDOVA

Curtea de Apel a rămas fără președintă interimară

Curtea de Apel a rămas fără președintă interimară

Curtea de Apel Chișinău a rămas fără președinta interimară, după ce Lidia Bulgac a depus cererea de demisie la Consiliul Superior al Magistraturii. Cererea ei a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi, cu 10 voturi.

Lidia Bulgac a fost numită în funcția de judecătoare la Judecătoria raională Fălești pe data de 24 februarie 1993.

Lidia Bulgac a fost aleasă în funcția de președintă interimară a Curții de Apel Chișinău pe 6 august 2019. Aceasta are 62 de ani, iar în sistem de mai bine de 26 de ani. Aceasta a fost reconfirmată în funcția de judecătoare la Curtea de Apel Chișinău prin decretul președintelui Vladimir Voronin în anul 2002.


În 2018, Bulgac s-a numărat printre judecătorii care au primit distincții din partea șefului statului. Aceasta s-a ales cu titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”, care se acordă pentru „devotamentul faţă de sistemul judiciar”, în semn de „stimulare morală a muncii îndelungate a judecătorului şi a devotamentului lui faţă de profesia aleasă”.

Locul Lidiei Bulgac va fi ocupat de magistratul Vladislav Clima, cîștigător al concursului pentru suplinirea funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load