Cursa aeriană Moscova-Chișinău, în topul preferințelor ruşilor pentru sărbătorile de mai

Cursa aeriană Moscova-Chișinău, în topul preferințelor ruşilor pentru sărbătorile de mai

Cursa aeriană Moscova-Chișinău este una dintre cele mai populare destinații ale rușilor în această vacanță de mai.


Despre aceasta au declarat analiștii serviciului de călătorii turistice Tutu.ru, care au analizat toate biletele aeriene, perfectate pe site-ul serviciului cu data călătoriei în perioada vacanței de mai. Datele au fost comparate cu aceeași perioadă a anului trecut, notează Noi.md.


După cum s-a menționat, zborurile din Moscova spre Tbilisi au devenit printre cele mai populare destinații din țările vecine pentru ruși. Acestea reprezintă 13% din toate biletele vîndute în acest segment. Chișinăul se afla pe poziția a doua, cu o cotă de 11,5%, fiind pe locul trei în 2018, cu o cotă de 9%. Top-3 mai include și Erevanul. Ponderea sa a fost de 7,6% față de 7,9% anul trecut.


În Top-5 destinații pentru turiștii ruși pentru zborurile de vacanță spre ţările vecine mai fac parte Baku și Tașkent cu cote de 5,8% și, respectiv, 5,4% în totalul vînzărilor.


În același timp, zborurile din Moscova spre Chișinău (+39% - pînă la 17536 ruble în ambele sensuri) și Bişkek (+28%) au devenit cele mai scumpe destinații ale anului. Dimpotrivă, s-a redus prețul mediu din Moscova spre Erevan (-11%) și Taşkent (-8%).


Experții observă că în Top-10 cele mai solicitate țări în rîndul turiștilor pentru vacanțele de mai, Moldova ocupă locul al doilea după Georgia.


Astfel, cea mai populară ţară pentru turiştii ruşi, pentru vacanţa de mai, a devenit Georgia. Ponderea acestei țări reprezintă 12,2% din toate biletele cumpărată de clienții Tutu.ru în străinătate.


Moldova ocupă locul doi (7,1% din toate biletele vîndute în străinătate). Uzbekistanul a ucrat pe poziţia a treia de pe locul șapte.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load