COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cupa Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT, organizată la Ciorescu

Cupa Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT, organizată la Ciorescu

Peste 500 de sportivi din 12 țări au participat la cea de-a noua ediție a Cupei Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT, care s-a desfășurat în perioada 15-16 noiembrie 2019 la complexul sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu.

Programul cultural-artistic s-a axat pe componenta sud-coreeană, publicaul a fost impresionat și de programul demonstrativ. Atleţii s-au întrecut la patru categorii de vîrstă: copii, cadeţi, juniori şi seniori.

În calitate de oaspete de onoare la această sărbătoate a taekwondo-ului a fost prezent Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Coreii de Sud în Republica Moldova şi în Ucraina, Excelenţa Sa Kwon Ki Chang. Înaltul oaspete a declarat că este prima sa vizită în Republica Moldova și este impresionat, inclusiv de organizarea evenimentului.


„Acest turneu se află la a IX-a ediţie, fiecare dintre ele desfăşurîndu-se la cel mai înalt nivel. Taekwondo este o probă olimpică foarte răspîndită şi iubită în toată lumea, inclusiv în Republica Moldova, unde este practicat de peste două mii de sportivi. Taekwondo este o artă marțială, care cuprinde tehnici de auto-apărare. Acest sport de asemenea dezvoltă principii importante ca respectul față de persoanele mai mari, respect față de patrie”, a declarat Excelenţa Sa Kwon Ki Chang.

La rîndul său, Igor Iuzefovici, președintele Federației Naționale de Taekwondo WT, a menționat că prietenia dintre popoarele Republicii Moldova și Coreii reprezintă o tradiție frumoasă, care nu se limitează doar la acest tip de sport.

„Aceste competiţii constituie o posibilitate minunată pentru taekwondiştii noştri de a se pregăti pentru diverse întreceri internaţionale. Cu susţinerea părţii coreene, am reuşit să ridicăm semnificativ popularitatea acestui turneu internaţional, fapt care a constituit obiectivul nostru primordial. Cu cît mai des răsună imnul țării noastre la competițiile internaționale, cu atît mai mult iese în vileag munca noastră”, a remarcat sursa citată.

Prezent la eveniment, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi, a declarat că organizarea acestei competiții de-a lungul anilor în Republica Moldova are o semnificație deosebită pentru dezvoltarea sportului. „Relațiile moldo-coreene, dar și cu alte state, se bazează nu doar pe relații economice, ci și culturale și sportive. Sportivii sînt acei ambasadori care duc faima Republicii Moldova în toată lumea, iar rezultatele pe care ei le obțin sînt extrem de importante”, a menţionat Adrian Lebedinschi.

Competiţiile au fost organizate de Federaţia naţională de profil şi Ambasada Coreii de Sud în R. Moldova şi în Ucraina, avînd drept obiectiv descoperirea unor noi talente, precum şi popularizarea acestui gen de sport la noi în ţară. Învingătorii întrecerii au fost distinşi cu medalii, cupe şi diplome. Astfel, în concursul pe echipe s-au impus reprezentanţii Clubului Calea Fericirii din Chişinău. De poziţia a II-a s-a învrednicit echipa Şcolii sportive specializate nr.6 la taekwondo din Chişinău, pe locul III clasîndu-se discipolii Uniunii de Taekwondo din Tiraspol.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load