Cunoscut pilot italian, dat în judecată de doi moldoveni

Cunoscut pilot italian, dat în judecată de doi moldoveni

Cunoscutul motociclist italian Valentino Rossi a fost dat în judecată de doi moldoveni Victor Untu și Zinaida Jigan, 62 și 60 de ani, de naționalitate moldovenească, rezidenți în Italia, l-au acționat în judecată pe faimosul campion italian.


Aceștia lucrau îngrijitori la vila lui Valentino Rossi dar, în 2016 au fost concediați pe motiv că imobilul se vinde, scrie sport.virgilio.it.


După mai bine de un an imobilul este nevîndut, rămînînd în continuare în proprietatea lui Valentino Rossi, motiv pentru care cei doi moldoveni s-au adresat judecătorului pe probleme de muncă din Pesaro pentru a primi banii pe lunile pe care nu le-au lucrat, plus orele extra din cei cinci ani lucrați.


Valoarea compensației a fost calculată în baza salariului lunar în valoare de 2.600 de euro (aproape 54 de mii de lei moldovenești) și 1.600 de euro (peste 33 de mii de lei moldovenești), care au fost plătite moldovencei pentru curățirea vilei. Suma orelor suplimentare neplătite este de 89 de mii de euro (aproape 184 de mii de lei moldovenești). Valoarea totală a creanței este de 114 mii de euro (2,3 milioane de lei moldovenești).


Cu toate acestea, avocații motociclistului Valentino Rossi neagă faptul că moldovenii ar fi lucrat ore suplimentare.


Valentino Rossi este un pilot italian de motociclism viteză și multiplu campion mondial. Este unul dintre cei mai de succes piloți din toate timpurile, cu nouă campionate mondiale cîștigate - din care șapte la clasa regină.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load