COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum vor recupera elevii orele pierdute?

Cum vor recupera elevii orele pierdute?

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Moldova examinează cîteva modalități prin care elevii vor recupera orele de studii pierdute la școală în legătură cu suspendarea forțată a procesului de învățămînt, însă luarea unei decizii concrete va depinde de perioada de pauză forțată.

Declarația a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului de profil, Anatol Topală, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

El a reamintit că, deocamdată procesul de învățămînt a fost suspendat pentru o perioadă de două săptămîni și, așa cum toată lumea speră, nu vom avea o răspîndire mare a coronovirusului în țară, iar toate lecțiile pierdute în școli vor putea fi ușor recuperate ulterior.


"Întreaga programă școlară va fi îndeplinită. O perioadă scurtă este mai ușor de recuperat. Noi avem diferite scenarii. Acestea pot fi ore adăugătoare în zilele lucrătoare de luni pînă vineri. Dacă carantina școlară va dura mai mult decît a fost stabilit anterior, atunci am putea recupera orele în zilele de sîmbătă sau am putea folosi unele zile din vacanța de Paști. Vom vedea, decizia va fi luată în funcție de perioada de pauză. Ne gîndim ce putem face. Această întrerupere forțată de două săptămîni a procesului educațional este ușor de recuperat", a subliniat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Moldovei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load