Cum va fi vremea în următoarele zile: Cînd va ploua și cînd se va încălzi

Cum va fi vremea în următoarele zile: Cînd va ploua și cînd se va încălzi

Vreme frumoasă şi caldă, conform sezonului, prognozează meteorologii în următoarea perioadă, cu excepţia  zilei de mîine, cînd se aşteaptă ploi şi cer închis.


Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), mîine încă va fi răcoare, cu maxime termice pînă la 14 grade Celsius, şi ploi pe tot teritoriul ţării, însă de duminică se încălzeşte de-a binelea. Această tendinţă se va menţine în prima jumătate a săptămînii următoare, iar de joi, 21 martie, vremea iarăşi se va răci.


Astfel, conform datelor SHS, în intervalul 17-19 martie, mercurul termometrelor va indica pînă la 23 grade de căldură, în timpul zilei, şi pînă la 9 grade Celsius, noaptea. În perioada de referinţă, se aşteaptă cer variabil, preponderent cu soare, însă pe alocuri sînt posibile şi ploi de scurtă durată. 


"Reluarea vegetaţiei culturilor de toamnă pe teritoriul ţării are loc în medie în intervalul 16-25 martie. În primăverile foarte timpurii, vegetaţia poate fi reluată la sfîrşitul lunii februarie, în cele tîrzii – la mijlocul lunii aprilie. Rezervele de umezeală productivă în stratul de sol cu grosimea de un metru sînt în general bune (140-160 mm) pe o mare parte a teritoriului, iar în raioanele extreme de sud – satisfăcătoare (125-135 mm). Asemenea rezerve de umezeală asigură creşterea energică a culturilor de toamnă", afirmă surse de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.


Obosiţi după perioada de iarnă, toată lumea aşteaptă ca afară să se încălzească definitiv. Or, în acest sens pot fi de folos şi predicţiile populare. Astfel, conform calendarului meteorologic folcloric, dacă veveriţele părăsesc scorburile şi coboară din copac, e semn de vreme calmă şi fără vînt. La fel şi dacă vrăbiile ciripesc tare şi zgomotos – e semn de încălzire. De asemenea, roua de cu seară pe frunze sau iarbă prevesteşte o zi caldă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load