X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum va fi vremea în Moldova în următoarele zile

8 feb. 2020,, 13:00   Societate
5199 0

Sfîrşitul acestei săptămîni va fi cu vreme liniştită, temperaturi moderate de sezon, cu tendinţe de încălzire, începînd de duminică, transmite Moldpres cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, sîmbătă, 8 februarie, valorile termice nocturne vor atinge maxima de 13 grade de ger. Frig va fi şi ziua, termometrele indicînd, pe întreg teritoriul ţării, între minus 2-plus 3 grade Celsius.

Începînd de duminică, 9 februarie, frigul bate în retragere, iar mercurul termometrelor se va ridica cu cîteva grade, atît noaptea, cît şi ziua. Astfel, în ultima zi a săptămînii, în ţară se aşteaptă pînă la minus 11 grade, în perioada nocturnă, şi ziua - pînă la 5 grade de căldură.

Weekend-ul va fi cu cer senin, preponderent însorit, fără precipitaţii.

Pînă pe 12 februarie, rămîne în vigoare şi avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă reluarea procesului de formare a gheţii în rîurile şi bazinele acvatice din ţară, emisă de Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.


Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, în acest context salvatorii atenţionează populaţia, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze în activităţi de pescuit de iarnă ş.a. De asemenea, să fie atenţi părinţii şi să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice.

    0
    0
    0
    0
    0

    Adăuga comentariu

    500

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

    Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?