TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum va arăta noul post vamal Sculeni după modernizare (FOTO)

Cum va arăta noul post vamal Sculeni după modernizare (FOTO)

Noul post vamal ”Sculeni”, care urmează a fi reconstruit în cadrul unui proiect finanțat de UE și co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova, va fi extins cu încă 1,3 ha și se va întinde pe o suprafață totală de 3,6 ha.

Astfel, noul punct vamal va avea 16 piste, comparativ cu opt, cîte sînt în prezent. Atît pe sensul de ieșire din țară, cît și pe cel de intrare vor fi cîte trei artere pentru autoturisme, cîte una pentru autocare și cîte una rezervată corpului diplomatic. Pentru autocamioane sînt prevăzute cîte trei benzi, dintre care două vor fi destinate deținătorilor statutului AEO.


Noua construcție va include și o clădire administrativă modernă, cu birouri pentru angajații agențiilor de control din post, spații pentru controlul bagajelor călătorilor, precum și încăperi pentru persoanele reținute sau solicitanții de azil. Totodată, clădirea va fi dotată cu rampe de acces și alte utilități necesare pentru persoanele cu dizabilități.

Spații de control vor fi construite și pe teritoriul postului. Acestea vor dispune de toate dotările necesare efectuării unui control vamal calitativ.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load