COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum trăiesc moldovenii din SUA în condiții de carantină (FOTO)

Cum trăiesc moldovenii din SUA în condiții de carantină (FOTO)

Moldovenii din SUA, în condiții de carantină, în pofida ajutorului statului, caută activ locuri de muncă, fac rost de arme și nu cer ajutor medical în caz de necesitate, deoarece fără asigurare aceste servicii sînt foarte scumpe și ei nu vor să intre în datorii.

Despre aceasta conaționalii noștri au relatat canalului moldovenesc YouTube "Дикий Трип", transmite Noi.md.

Este cunoscut faptul că Statele Unite ale Americii este lider mondial militar și economic, care întotdeauna îi întrece pe toți și în toate, iar situația cu pandemia nu a devenit o excepție, pentru că acum, în Statele Unite sînt mai multe persoane infectate decît în Italia, Franța, Spania și China luate împreună, devenind astfel și lider în ceea ce privește rata infectărilor.

După cum a menționat autorul canalului YouTube "Дикий Трип", Vladimir Karmanov, oamenii din SUA au decis să se înarmeze în fața acestei pandemii, în adevăratul sens al cuvîntului. "Cu cîteva luni înainte de carantină, toți cumpărau activ arme, oamenii aveau o anumită manie, și eu am reușit să fac rost de o pușcă jalnică", a menționat Denis, originar din Moldova.


De asemenea, în reportaj se mențonează faptul că rafturile din magazine sînt goale acum, deoarece oamenii în fiecare zi de dimineața stau la coadă și cumpără obiecte de primă necesitate - hîrtie igienică, măști, apă etc.

În ciuda trilioanelor de dolari alocate, oamenii nu sînt deosebit de mulțumiți de sprijinul financiar, iar acest lucru din mai multe motive - sume mici, așteptări lungi.

Un locuitor din Minnesota a menționat: "Se așteaptă achitarea a cîte 1200 de dolari de persoană, dar încă nu a auzit ca cineva să primească. Indemnizația de șomaj este de 600 USD pe săptămînă și se va plăti pe o perioadă de 6 luni. Am completat formularul, l-au aprobat, dar banii încă nu au venit".

Există și un alt motiv serios pentru nemulțumirea din țară - servicii medicale foarte scumpe pentru cei care nu au asigurare medicală.

Anastasia din Florida povestește despre faptul că a fost bolnavă de ceva asemănător cu coronavirusul, dar test nu a făcut, deoarece fără asigurare este foarte scump și ar fi trebuit să intre în datorii.

Unii trebuie să caute un loc de muncă chiar acum în condiții de carantină pentru a face față cumva situației. În caz contrar, vor fi nevoiți să spere la ajutorul oamenilor buni.


Moldoveanca Nadejda din statul California spune că atunci cînd a vrut să se angajeze la depozitul "Amazonul" s-a confruntat cu cozi uriașe, în schimb migranții pot avea norocul să lucreze în serviciile de livrare, pentru că americanii speră să fie ajutați de stat și nu se aranjează acolo.

Situația nu este cea mai plăcută, așa că americanii au început să-și arate nemulțumirea. În țară s-au desfășurat mitinguri împotriva carantinei, iar credincioșii, în ciuda interdicțiilor, continuă să se adune, răspîndind infecția. Nu e de mirare că oamenii sînt indignați - bani nu sînt, businessul stă, iar unele state nu au fost deloc pregătite pentru pandemie. Dar, totuși, țara s-a împărțit în două tabere - cei care fac panică și cei care continuă să trăiască liniștit în ritmul lor obișnuit. În principiu, ca peste tot.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load