COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum se pregătește Ministerul Educației pentru un eventual al doilea val de epidemie

Cum se pregătește Ministerul Educației pentru un eventual al doilea val de epidemie

„Problema înzestrării cu tehnică de calcul este una dintre cele mai bolăvicioase în R. Moldova și pandemia a scos-o în evidență”, a declarat luni, 4 mai, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, menționînd că circa 20.000 de copii și 3000 de profesori nu au acces la computer în această perioadă, cînd lecțiile se desfășoară online.

Potrivit acestuia, asigurarea cu tehnica necesară este „una dintre prioritățile princiaple ale ministerului în perioada următoare”.

„Noi am fost în contact permanent cu colegii noștri din organele locale de specialitate și pe site-ul MECC puteți să găsiți răspunsul la aceste întrebări”, a răspuns Șarov, fiind întrebat cum au fost instruiți copiii care nu au tehnică, informează zdg.md.

„Elevii care nu dispun de tehnică de calcul pentru desfășurarea orelor online (4,4%) nu rămîn în afara procesului educațional. Cadrele didactice în colaborare cu administrația instituțiilor de învățămînt identifică soluții privind încadrarea elevilor în cadrul procesului educațional: consultarea elevilor și a părinților prin telefonia fixă; difuzarea materialelor multiplicate la poarta elevilor; antrenarea părinților în procesul educațional, cînd revin de la serviciu”, preciza anterior MECC.


Șarov susține că săptămîna viitoare va fi lansată o licitație pentru a procura tehnică, Guvernul alocînd anterior 20 de milioane de lei.

„De la bun început, MECC, în discuție cu donatorii noștri străini, în fixarea priorităților în perioada pandemiei și imediat următoare, ne-am propus trei direcții principale: asigurarea cu tehnică de calcul, formările profesorilor și asigurare cu internet. Sarcina noastră este de a înlătura această lacună și de a-i asigura pe toți cei care nu au computere cu tehnică de calcul”, a completat oficialul.

Întrebat despre un eventual nou val de epidemie la toamnă, ministrul a precizat că pînă atunci pe site-ul educatieonline.md vor fi disponibile lecții pentru toatele clasele și profesorii vor fi instruiți corespunzător.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load