COVID-19 în MOLDOVA

Cum se desfășoară concursul de admitere în instituțiile de învățămînt profesional tehnic

Cum se desfășoară concursul de admitere în instituțiile de învățămînt profesional tehnic

Desfășurarea concursului de admitere, necesitatea dotării cu tehnică de calcul, pregătirea pentru începutul noului an şcolar a instituţiei de învăţămînt profesional tehnic, lansarea programului de alfabetizare digitală a cadrelor didactice – acestea și alte subiecte au fost discutate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și reprezentanții administrației Centrului de Excelență în Transporturi.

Ministrul Igor Șarov a apreciat efortul depus de către administrația instituției de învățămînt profesional tehnic pentru desfășurarea concursului de admitere în maximă siguranță atît pentru comisia de admitere, cît și pentru candidații la studii. „Cu aceeași vigilență cu care organizați concursul de admitere trebuie să pregătiți și spațiile pentru începutul noului an de studii și căminele studențești. Prioritate va fi asigurarea sănătății elevilor și a cadrelor didactice. Responsabilitatea este enormă, însă o pregătire intensă și minuțioasă va asigura succesul reluării procesului educațional”, a subliniat oficialul.

Directorul Centrului de Excelență în Transporturi, Boris Rusu a subliniat că la moment sînt realizate lucrări de reamenajare a spațiilor de studii ținîndu-se cont de recomandările Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Totodată, ministrul Igor Șarov a vizitat sălile de clasă și spațiile unde candidații la studii depun actele pentru admiterea în instituție. Oficialul a discutat cu părinții și viitorii elevi al CE în Transporturi despre oportunitățile pe care le oferă studiile în cadrul instituției de învățămînt profesional tehnic și așteptările acestora. În context, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a menționat că elevii sînt așteptați să depună dosarele de concurs cu respectarea obligatorie a normelor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.

Amintim, candidații la studii pot depune dosarul pentru concursul de admitere atît în format electronic, cît și fizic cu programare prealabilă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load