Cum se circulă la această oră în toată ţara

Cum se circulă la această oră în toată ţara

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că drumurile publice naționale sînt practicabile.


Odată cu intensificarea precipitațiilor sub formă de ninsori, care au cuprins raioanele Vulcănești, Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia, Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia, Hînceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii-Noi, Criuleni, Strășeni, Nisporeni și Orhei, întreprinderile specializate din teritoriu au început lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului pe drumurile publice.


Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră pe timp de iarnă sînt monitorizate, în comun cu reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.


De asemenea, autocamioanele grele care nu sînt dotate în conformitate cu prevederile Regulamentului circulației rutiere sînt stopate temporar de către INP, pe o perioadă de maximum o oră, și staționate pe acostamente cu scopul de a executa lucrările de deszăpezire în siguranță, dar și pentru a preveni blocarea circulației.


O astfel de situație a fost înregistrată pe sectorul de drum R30: Anenii Noi - Căușeni - Ștefan Vodă - frontiera cu Ucraina, localitatea Ciobanovca, și localitatea Troița Nouă. În prezent, toate camioanele grele, care staționau temporar, au fost tractate de pe sectoarele dificile de circulație, iar ulterior se vor deplasa spre punctul de destinație.    


Potrivit informațiilor, în procesul tehnologic sînt antrenate: 79 de utilaje speciale, 434 de tone de material antiderapant, 92 de muncitori rutieri.


Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă participanților la trafic să se conformeze  prevederilor Regulamentului circulației rutiere în vigoare, în special ale celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load