COVID-19 în MOLDOVA

Cum să tratăm compromisurile

Cum să tratăm compromisurile

Compromisul este o mare putere. Dar poate fi și o mare slăbiciune. Prin urmare, nu puteți trata compromisul doar ca un bine sau doar ca un rău.

Opinia aparține regizorului, scenaristului, producătorului, demnitarului public și politic rus Andrei Koncealovski, președinte al Academiei Nika, și a fost exprimată răspunzînd pe pagina sa de pe o rețea de socializare la o întrebare cu privire la modul în care poate fi tratat un compromis, adresată de unul dintre utilizatori, relatează Noi.md.

Potrivit lui, compromisul nu poate fi tratat astfel: „Am pierdut pentru că am făcut concesii”.


„Uneori, a face concesii înseamnă a cîștiga. Uneori poate cîștiga o persoană fără compromisuri. Prin urmare, nu puteți trata compromisul doar ca un bine sau doar ca un rău. Uneori, o persoană fără compromisuri distruge totul și se mîndrește cu faptul că nu cedează. Uneori arată ca un bou. Sau un măgar. Compromisurile sînt importante, în special, în relațiile cu cei dragi. Compromisul cu cei dragi este o expresie a înțelegerii sale. Disputa cu cei dragi nu trebuie să se încheie cu o victorie, cu o constrîngere, ci cu o încercare de a înțelege partea opusă și de a o privi în ochi. Și poate cea mai bună frază care ar putea fi într-un scandal este: „Te-am rănit?”. Ea întotdeauna acționează ca un calmant asupra persoanei care te acuză. Acesta este un compromis”, a subliniat renumitul regizor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load