Cum s-a văzut fenomenul astronomic Super Luna (FOTO)

Cum s-a văzut fenomenul astronomic Super Luna (FOTO)

Super Luna plină de Omăt, a fost vizibilă şi în Moldova, a avut cea mai mare dimensiune şi a fost cea mai luminoasă din 2019.


Deşi „Super Luna de Omăt”  nu este un eveniment la fel de extravagant precum „Eclipsa de Super Lună Sîngerie” din ianuarie, cu siguranţă va atrage atenţia pasionaţilor de astronomie, prin mărimea şi luminozitatea sa.


În martie va avea loc o a treia „Super lună”, fiind şi ultimul astfel de eveniment din 2019, scrie Time. Conform astronomilor, într-un an pot avea loc cel mult patru fenomene de „Super lună”.

Ce este Super Luna Zăpezii:


Super Luna are loc atunci cînd Luna este simultan plină şi aflată la perigeu (punctul din orbită care este la cea mai mică distanţă de Pămînt). Atunci cînd are loc fenomenul, Luna pare mult mai mare şi mai luminoasă pe cer. Luna nu orbitează într-un cerc perfect din cauza forţeilor gravitaţionale ale Soarelui şi Pămîntului, de aceea distanţa satelitului natural faţă de planeta noastră diferă în anumite momente ale anului. Atunci cînd Luna se află în cel mai îndepărtat punct faţă de Pămînt, ea se află la apogeu.


Termenul de „Luna Zăpezii” este denumirea oferită de anumite triburi indignene celui de-al doilea fenomen de Lună plină din iarnă, explică NASA.

Cînd va avea loc următoarea Lună plină:


Următoarea Lună plină va fi vizibilă pe 20 martie şi aceasta fiind catalogată ca „Super Lună”, însă cu dimensiuni mai reduse decît cea din februarie


stefanluna Irina Perciun   
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load