COVID-19 în MOLDOVA

Cum pot fi schimbate persoanele rele și cele nemulțumite

Cum pot fi schimbate persoanele rele și cele nemulțumite

Omenirea nu poate fi făcută mai bună, asta nu e sarcina noastră personală. Putem face mai bună o persoană dacă ne orientăm binele spre ea.

Opinia a fost exprimată de cunoscutul regizor, scenarist, producător rus, personalitate publică și politică, președinte al Academiei de film Nika Andrei Koncealovski, răspunzînd pe pagina sa de pe o rețea de socializare la întrebarea: „De unde vin oamenii răi, nemulțumiți de toate, și ce să le spunem, astfel încît să se schimbe măcar puțin în bine”, adresată de către un utilizator.

"„În general, nu poți schimba pe nimeni fără să te schimbi pe tine. Atunci cînd comunici cu o persoană despre care crezi că este rea, poți să dorești ca aceasta să devină bună, dar este imposibil să-i ceri acest lucru. Ceea ce credem uneori că este rău nu întotdeauna înseamnă că ei sînt răi, asta noi credem așa, este doar punctul nostru de vedere. Ei pot fi doar nefericiți, sau le este frică de umilință, sau ... Desigur, există oameni răi. Bineînțeles că există. Dar noi nu sîntem statul. Trebuie să evităm oamenii răi. Omenirea nu poate fi făcută mai bună, asta nu este sarcina noastră personală. Putem face mai bună o persoană dacă ne orientăm binele spre ea”, a specificat vestitul regizor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load