TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum i-a afectat pe imigranții moldoveni criza economică din Portugalia

Cum i-a afectat pe imigranții moldoveni criza economică din Portugalia

Criza economică care a afectat Portugalia în perioada 2011-2015 i-a făcut pe moldoveni să ia decizia de a se reîntoarce în ţară, chiar dacă deţineau cetăţeania portugheză.

O spune Ambasadorul Republicii Moldova la Lisabona, Dumitru Socolan, în cadrul unui interviu pentru moldovainprogres.com, comunică Noi.md.

"Urmare crizei economice care a afectat Portugalia în perioada 2011-2015, întru corectarea dezechilibrelor financiare, autoritățile portugheze s-au văzut obligate să implementeze un șir de acțiuni mai puțin populare, care au afectat serios populația întregii țări, acestea vizînd reducerea beneficiilor sociale, creșterea impozitelor, înăsprirea regulilor pieţei forţei de muncă etc. Măsurile respective au afectat desigur și comunitatea moldovenească. În situația creată unii dintre cetățenii noștri au optat pentru a se reîntoarce în Republica Moldova, alții – în special cei care dețineau cetățenia portugheză, s-au reorientat către alte piețe. Marea majoritatea a continuat, însă, să muncească în Portugalia. În context, doresc să remarc faptul că odată cu depășirea, în 2015, a crizei economice, autoritățile portugheze au revenit la promovarea unei politici economico-financiare de orientare socială, îndreptată spre diminuarea consecințelor crizei economice şi restabilirea puterii de cumpărare a cetățenilor, crearea locurilor de muncă și asigurarea unor salarii juste, pentru ca cetățenii să se poată realiza în plan profesional la ei în țară", a menţionat Ambasadorul Republicii Moldova la Lisabona.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load