TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum comentează Popa acuzația lui Năstase, că a primit jumătate de milion de euro

Cum comentează Popa acuzația lui Năstase, că a primit jumătate de milion de euro

„Declarațiile sînt complet nefondate. Regret că domnul Năstase, fiind ministru de Interne, își permite să facă așa declarații halucinante.

De ce 500 de mii și nu un milion sau două milioane? Era să fie mai frumos dacă era o sumă mai mare”, așa a răspuns fostul procuror general interimar Igor Popa la acuzațiile pe care i le-a adus Andrei Năstase, învinuindu-l că a a luat jumătate de milion de euro pentru obstrucționarea anchetei penale pentru uzurparea puterii în stat.


Contactat de TV8, Igor Popa a spus că procurorul Viorel Radețchi, care a avut în examinare materialele acumulate în baza sesizării lui Andrei Năstase, putea să inițieze singur un dosar penal, dacă a considerat că sînt suficiente probe, fiindcă avea aceste competențe.

„Nu era nevoie de acest raport al său. Cauza era pe fapt. Procurorul general pornește urmărirea penală doar cînd e vorba de persoane, dar nu pe fapt. Radețchi a vrut să-și paseze această responsabilitate, să spună mai apoi că a vrut să facă, dar nu a putut”,susține Igor Popa.

Acesta recunoaște că Viorel Radețchi a indicat în raport că se întrunesc faptele infracțiunii, dar el personal a considerat că nu poate fi vorba de uzurparea puterii de stat.

„Ordonanța de refuz am emis-o eu, pentru că așa am considerat din materialele acumulate de dl Radețchi. M-am bazat pe aprecierea probelor și intima mea convingere”, afirmă Igor Popa.

Întrebat ce fel de probe au fost acumulate de Radețchi, procurorul a enumerat: hotărîri ale Parlamentului, diferite declarații ale asociațiilor obștești și mai puțin s-a referit la circumstanțe de fapt.

Igor Popa a precizat că unul dintre argumentele pe care le-a invocat în ordonanța de refuz a fost faptul transferul puterii de la democrați la actuala guvernare a fost pașnic.

„Cred că această ordonanță va fi făcută publică mai devreme sau mai tîrziu și veți vedea tot. Va fi făcută publică nu de mine, dar de dl Năstase sau alte persoane care au intrat în posesia ei. Materialul se află în Procuratura Generală, nu a fost ascuns, nu a fost distrus și ordonanța poate fi contestată”, a punctat Igor Popa.

Procuratura Generală a anunțat astăzi că s-a autosesizat la declarațiile ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase și a fost dispusă efectuarea unei investigaţii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load