COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum cetățenii Moldovei și locuitorii altor țări pot intra în Ucraina

Cum cetățenii Moldovei și locuitorii altor țări pot intra în Ucraina

Guvernul Ucrainei a schimbat de mai multe ori condițiile de intrare în țară și carantină pentru cetățenii Ucrainei, rezidenții țării și străini.

Să intre în Ucraina poate orice cetățean al Ucrainei, rezident al țării și străin, căruia nu i-a fost interzisă anterior intrare în țară pentru un motiv sau altul. Interdicția de intrare în Ucraina a cetățenilor străini din cauza carantinei a fost ridicată în iunie 2020.

La intrare, serviciul de Frontieră al Ucrainei le-ar putea cere cetățenilor străini să justifice scopul sosirii în această țară și atunci va fi necesar de prezentat rezervarea hotelului, invitația părții gazdă și alte documente.


Cetățenii străini trebuie să aibă, de asemenea, o asigurare medicală (Poliță medicală), care acoperă tratamentul COVID-19 în Ucraina. Dacă nu există o astfel de asigurare, grănicerul va refuza intrarea în Ucraina.

Străinii cu permis de ședere permanentă în Ucraina (permis de ședere) sînt scutiți de cerința de a face asigurare.

Ministerul Sănătății al Ucrainei a împărțit toate țările lumii în două zone: roșie și verde, în funcție de numărul de cazuri active de COVID-19. Potrivit noilor modificări, zona roșie include statele, în care numărul de cazuri active depășește 55 la 100 de mii de locuitori, verde, în cazul în care acest indicator este sub 55 la 100 de mii de populație. În cazul în care țara nu deține statistici de cazuri active, aceasta se încadrează în lista roșie.
Dacă un cetățean al Ucrainei sau un străin a venit dintr-o țară din listă verde, ei se pot deplasa liber după trecerea frontierei Ucrainei.

În cazul în care un cetățean al Ucrainei sau un străin a venit dintr-o țară din lista roșie a țării, ei trebuie să treacă printr-o observație de 14 zile sau de auto-izolare. Observație este aflarea într-un loc special desemnat pentru acest scop sub supravegherea personalului instituției. Auto-izolarea este posibilitatea de aflare la domiciliu. În acest caz, controlul se face prin intermediul telefonului mobil (smartphone), pe care trebuie să instalați aplicația "Дій вдома". Aplicația trimite în mod regulat cereri de verificare a locației și solicită o fotografie a utilizatorului.

Lista țărilor zonelor roșii și verzi poate fi găsită pe site-ul Ministerului Sănătății al Ucrainei. Lista este actualizată o dată la cîteva zile. La ce zonă se referă țara, serviciul de frontieră determină în baza ultimei liste a Ministerului Sănătății al Ucrainei la momentul trecerii frontierei.

Ministerul Sănătății al Ucrainei a păstrat Moldova deocamdată în zona roșie.

În cazul în care pasager zboară în Ucraina din lista verde printr-o țară din lista roșie, la sosirea în Ucraina, el trebuie să confirme că el a venit dintr-o țară din lista verde, de exemplu, arătînd biletul de îmbarcare. În acest caz, nu este necesară au toizolarea de 2 săptămîni.

În cazul în care pasagerul a plecat dintr-o țară din lista roșie a țării traversînd o țară din lista verde, este necesară autoizolarea.

Guvernul Ucrainei a permis încetarea anticipată a izolației la revenirea din țările din zona roșie. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți un test pentru coronavirus într-un laborator ucrainean.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load