Cum arată monumentul în memoria participanților în războiul din Afganistan

Cum arată monumentul în memoria participanților în războiul din Afganistan

În satul Beșalma, Comrat, a fost inaugurat un monument în memoria participanților la războiul din Afganistan.


Peste 160.000 de lei au fost cheltuiți pentru construcția acestuia, a declarat deputatul Adunării Naționale, Gregorii Dulger, într-un interviu acordat pentru Gagauzinfo.md.


Inaugurarea monumentului a avut loc în cadrul celebrării celei de-a 30-a aniversări a retragerii trupelor sovietice din Afganistan. Veteranii războiului din Afganistan și reprezentanții autorităților regionale, s-au adunat la Beșalma la evenimentul ceremonial.


Construcția monumentului a fost finanțată de mai multe surse. A contribuit deputatul Adunării Populare, Gregorii Dulgher, Comitetul Executiv, Primăria, precum și Uniunea Veteranilor de Război din Afganistan. Banii au fost colectați de veteranii războiului din Afganistan.


"Aș dori să-mi exprim recunoștința față de localnicii satului Beșalma care lucrează la Moscova. Ei au colectat, de asemenea, o anumită sumă de bani și au susținut ideea inaugurării monumentului ", a spus Dulgher.


Evenimentul dedicat celei de-a 30-a aniversări a retragerii trupelor sovietice din Afganistan a continuat în restaurantul satului Beșalma, unde un program artistic a fost prezentat de liceeni,dar și interpretul rus Valerii Iug. A 30-a aniversare de la sfîrșitul războiului s-a încheiat cu focuri de artificii/


În satul Beșalma sînt 19 veterani de război.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load