COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum arată fișa epidemiologică pentru călători care trebuie completată la intrarea în țară

Cum arată fișa epidemiologică pentru călători care trebuie completată la intrarea în țară

Pe pagina oficială a Poliției de Frontieră a fost publicat și este posibil de descărcat modelul fișei epidemiologice pentru călători, care trebuie completată la intrarea în Republica Moldova.

Potrivit deciziilor luate de autorități, cei care vor indica în fișe date eronate și informații false, vor fi trași la răsoundere penală sau contravențională, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.

Răspundere contravențională survine în prezentarea intenționată a unor date false sau incomplete ori refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fișei epidemiologice

- Indicarea datelor eronate în fișele epidemiologice;


- Necompletarea tuturor compartimentelor fișei epidemiologice;

- Refuzul completării fișei epidemiologice.

Pentru comiterea acestor fapte persoana fizică riscă sancțiune sub formă de amendă în mărime de la 22 500 lei la 25 000 lei.

Răspunderea penală survine în urma nerespectării măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspîndirea unei asemenea boli

În cazul respectiv persoanele sînt obligate să achite o amendă în mărime de la 720 la 1000 unităţi convenţionale sau riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la trei ani.

„În situația cînd în rezultatul nerespectării măsurilor s-a soldat cu vătămarea gravă sau medie a sănătăţii sau cu decesul persoanei din imprudență, se prevede răspunderea sub formă de închisoare de pînă la șapte ani”, se arată scris într-un comunicat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load