Cum a fost sărbătorit “Mărţisorul" în Siberia? (FOTO)

Cum a fost sărbătorit “Mărţisorul" în Siberia? (FOTO)

Sărbătoarea culturii moldovenești "Mărţişor 2019" (sărbătorirea primăverii) a fost marcată, în acest an, şi în Siberia, notează Noi.md.


Potrivit Ministerului Politicilor Regionale din regiunea Novosibirsk (Federația Rusă), sărbătoarea culturii moldovenești "Mărţişor 2019" a avut loc în localitatea Bugotak, raionul Toguchin, regiunea Novosibirsk din FR.


Organizatori ai sărbătorii au fost GAUK NSO "Casa de Cultură Națională G.D. Zavolokin" împreună cu Centrul Național-Cultural Moldovenesc „Steaua polară” și cu administrația raionului Toguchin din regiunea Novosibirsk.


La sărbătoare au participat soliști și echipe de creaţie: GAUK NSO "Casa Națională de Cultură G.D. Zavolokin ", din Novosibirsk, din raioanele Toguchin și Moshovsk, precum și maeștrii de arte decorative şi aplicate.


În cadrul programului sărbătorii au fost prezentate: programul tematic "Paletă de primăvară"; expoziția de fotografii "Natura Moldovei"; o expoziție de creativitate națională și bucătărie moldovenească; master-class-ul "Mărţişoare cu mîinile proprii".


Ceremonia de deschidere și concertul de gală "HORA PRIMĂVERII" au avut loc cu participarea unor echipe de creaţie din regiunea Novosibirsk și orașul Novosibirsk. Toți participanții la sărbătoare au primit cadouri memorabile.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load