COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum a fost înregistrată piesa "Îngeri, cu halate albe" (VIDEO)

Cum a fost înregistrată piesa "Îngeri, cu halate albe" (VIDEO)

Artistul poporului Republicii Moldova, naistul, compozitorul Constantin Moscovici, într-un interviu acordat portalului Noi.md, a vorbit despre apariția și realizarea în practică a ideii de înregistrare de către artiștii moldoveni a piesei "Îngeri, cu halate albe", care a fost lansată cu ocazia Anului lucrătorului medical marcat în țara noastră, iar scopul melodiei este de a spune, încă o dată, un mare mulțumesc tuturor medicilor noștri.

Constantin Moscovici a menționat că ideea unui astfel de cîntec a plutit mult timp în aer și este foarte bucuros că mulți colegi și-au interpretat deja compozițiile, inclusiv Victoria Lungu, Vitalie Dani și alții.

"Adresarea și ideea a fost a compozitorul Oleg Baraliuc, care a scris această melodie. "Desigur, mi-aș dori mai mulți interpreți, dar înțelegeți că textul nu poate fi întins și el singur a ales oamenii, cine trebuie să participe la acest proiect", a spus artistul poporului Republicii Moldova.


"Probabil cea mai dificilă sarcină pe care am avut-o a fost să vin și să cînt aceste note și, în același timp, probabil cea mai ușoară. De ce? Pentru că artiștii, cînd veneau în studio, ei înregistrau cîntecul întreg, de la început pînă la sfîrșit și nimeni nu știa cine și ce bucată va primi, și deja însuși autorul - compozitorul Oleg Baraliuc a ales exact locul care i s-a părut cel mai bun, cîntat cel mai expresiv de artist", a declarat Constantin Moscovici.

Potrivit lui, în general, în proiect au fost implicați 12 interpreți și un întreg personal de oameni care i-au ajutat.

Întrebat dacă, în opinia sa, piesa "Îngeri în halate albe" ar putea deveni imnul Anului, dedicat medicilor, Constantin Moscovici a spus că nu s-a pus această sarcină, dar, desigur, în sufletul său ar fi vrut să facă o Oda a medicilor, un fel de omagiu adus tuturor medicilor, inclusiv, moldoveni.

El a subliniat că întregul proiect al cîntecului a fost făcut gratuit.

"Toți oamenii au lucrat gratuit, și partea tehnică, și interpreții, și însuși compozitorul, care a organizat această înregistrare. Oamenii de artă nu pot sta fără treabă în carantină. Cu siguranță cineva face un cîntec nou, aranjament și așa mai departe. Și cînd a venit o astfel de propunere din partea lui Oleg Baraliuc, toți au acceptat cu bucurie pentru a le mulțumi din nou medicilor noștri", a concluzionat Constantin Moscovici.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load