Cum a ajuns Poalelungi să-și dea demisia

Cum a ajuns Poalelungi să-și dea demisia

Demisia președintelui Curții Constituționale (CCM) Mihai Poalelungi era una așteptată și acest exemplu trebuie să fie urmat și de ceilalți membrii ai Curții. De această părere este expertul în drept constituțional Teodor Cîrnaț. 


„Personal, cunoscîndu-l atît de aproape pe domnul Mihai Poalelungi, eu nici nu mă îndoiam de faptul că acesta își va da demisia, în legătură cu faptul că dumnealui a trecut prin toate cele mai înalte funcții din domeniul Justiției, inclusiv, ajungînd și judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. El s-a format în așa măsură că orice presiune din parte societății o trece prin el de aceea eu eram sigur că domnul Poalelungi nu o să reziste la această presiune care este pusă asupra Curții Constituționale și a supra lui personal. Cred că acest gest de demisie merită să fie salutat și este așteptat de către întreaga societate”, a spus Teodor Cîrnaț într-un comentariu pentru TV8.md.


Teodor Cîrnaț este de părere că demisia a fost cea mai potrivit decizie pe care a putut să o ia Mihai Poalelungi, în umbra hotărîrilor CCM, luate pe 7, 8 și 9 iunie.


Cîrnaț spune că exemplul lui Poalelungi trebuie să fie urmat și de alți magistrați și demnitari de stat, inclusiv de procurorul general și de alte persoane cu funcții de demnitate publică și persoane aflate la conducerea întreprinderilor de stat „care au servit acea uzurpare a puterii”.


Anunțul că Mihai Poalelungi a demisionat din funcția de președinte al CCM a fost publicat azi pe pagina web a Curții. Acesta nu a comentat deocamdată motivul demisiei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load