Cu cît a fost majorat bugetul pentru construcția Arenei Chișinău

Cu cît a fost majorat bugetul pentru construcția Arenei Chișinău

Costurile pentru darea în exploatare a Arenei Chișinău sînt în creștere. Guvernul a majorat bugetul pentru aceasta cu 1,5 milioane de euro.

Banii au fost alocați pentru proiectarea, construirea și amenajarea rețelelor exterioare de apă și canalizare. În acest scop, Guvernul a aprobat un acord adițional la contractul de bază semnat de Ministerul Educației și compania turcă SUMMA.

În document se menționează că pentru a fi dată în exploatare arena trebuie să fie conectată la toate rețele edilitare necesare. Astfel, din moment ce potrivit contractului de bază compania SUMMA are obligația de a proiecta, construi și amenaja toate rețelele edilitare doar în perimetrul terenului de 10 ha, iar ministerul și Apă Canal nu dispun de resursele necesare, s-a decis aprobarea unui act adițional la contract. Acesta prevede că Guvernul mai alocă 1,5 milioane de euro, bani în schimbul cărora partenerul privat se obligă că construiască și amenajeze rețelele exterioare de apă și canalizare.

Potrivit acordului, „rețele exterioare de apă și canalizare înseamnă un sistem de alimentare cu apă, proiectat ca un sistem circular, compus din 2 reţele de apeduct (o reţea de apeduct cu diametrul de 315 mm şi lungimea de 650 de metri și o reţea de apeduct cu diametrul de 315 mm şi lungimea de 1500 de metri) și sistemul de evacuare a apelor, care va fi prevăzut cu canalizare menajer – fecaloidă (diametrele diferite), inclusiv conectarea în această reţea a colectorului de canalizare cu diametrul 250 mm sub presiune de la com. Stăuceni, ambele sisteme fiind proiectate, construite și amenajate de la și conectate la punctele de conexiune corespunzătoare din afara terenului de 10 ha, destinat pentru construcția arenei polivalente, și pînă la punctele de conexiune ale sistemelor corespunzătoare de pe terenul destinat construcției arenei polivalente.”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load