COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cu ce s-a încheiat protestul transportatorilor auto de la vama Leușeni

Cu ce s-a încheiat protestul transportatorilor auto de la vama Leușeni

Mai mulți transportatori auto au blocat joi seara traseul la punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din Rep. Moldova, în semn de protest față de restricțiile impuse la călătorie. După intervenția forțelor de ordine, traseul a fost deblocat.

Poliția de Frontieră califică protestul șoferilor care operează curse internaționale ca fiind ilegal și susține că blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni creează neînțelegeri din partea altor cetățeni aflați în trafic, scrie radiochisinau.md.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră, postat pe pagina sa de Facebook, majoritatea protestatarilor ar presta servicii ilegale de transport.


La ieșirea din Rep. Moldova, ”polițiștii de frontieră verifică doar actele de călătorie, efectuează termometria pentru a se asigura că persoanele nu prezintă simptome de infecție Covid-19, precum și dacă nu cad sub incidența regimului de autoizolare de 14 zile”, conform comunicatului.

”Verificările riguroase sunt efectuate pe partea română, unde reiterăm recomandarea ca înainte de a planifica călătoria să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE”, se mai arată în comunicat.

La fel, Poliția de Frontieră ”susține cu fermitate că nu va admite orice tip de ilegalitate la frontieră, inclusiv trafic ilicit de pasageri și acele acumulări ilicite de taxe. Pe această linie vom desfășura în continuare mai multe operațiuni de prevenire și combatere acestor criminalități transfrontaliere”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load