Cu ce s-a finalizat ancheta în cazul decesului Niculinei Bulat

Cu ce s-a finalizat ancheta în cazul decesului Niculinei Bulat

Medicii care nu i-au acordat ajutorul cuvenit tinerei din Drochia decedate la începutul lunii noiembrie au fost pedepsiți, a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, citat de NOI.md.


Cu toate acestea, șeful Executivului s-a declarat nemulțumit de rezultatele anchetei, întrucît, spune el, a fost tergiversată.


„În marea majoritate nu sînt satisfăcut de rezultatele pe care le obținem în anumite cazuri. În cazul Niculinei Bulat consider că s-a tergiversat prea mult ancheta, dar pînă la urmă a fost o anchetă efectuată de cei de la Ministerul Sănătății și, ulterior, instituțiile din subordinea Ministerului au avut parte de mustrări și au fost pedepsiți cei responsabili de acest deces din neglijență. Mă refer aici la medicii din cadrul Institutului Mamei și Copilului”, a afirmat Filip.


Au fost pedepsiți și medicii din spitalele raionale, care, la fel, au manifestat neglijență în acest caz. „Autoritățile din Bălți deja au luat atitudine față de acest caz, iar acum așteptăm să vedem ce decizie vor lua cei de la Drochia”, a adăugat premierul.


Menționăm că Niculina Bulat s-a adresat la Spitalul din Drochia pe 21 octombrie, acuzînd dureri mari și avînd o gaură în burtă, din care curgea lichid. Medicii însă i-ar fi spus că nu pot să o ajute și că nu au ambulanță, sugerîndu-i să plece să își caute transport ca să ajungă pentru un ajutor specializat la Bălți. Ulterior, tînăra a fost transportată la Spitalul de Urgență de la Chișinău, însă starea ei era deja extrem de gravă. Ea a decedat pe 3 noiembrie la spital. Conducerea Ministerului Sănătății a calificat drept revoltătoare atitudinea medicilor, precizînd că vor urma sancțiuni disciplinare.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load