COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cu ce faptă începe civilizația

Cu ce faptă începe civilizația

A ajuta o altă persoană în timpul unei perioade dificile este fapta de la care începe civilizația.

Această afirmație a antropologului Margaret Mead a amintit-o celebrul showman, moderator de evenimente, deținător al titlului "Cel mai bun moderator din lume", poetul-improvizator, patriotul Pavel Duganov, care, împreună cu prietenii săi se conduce după principiul că binele trebuie înmulțit în fiecare zi și în aceasta constă secretul victoriei binelui asupra răului, de aceea ei acordă ajutor celor care au acum cel mai mult nevoie de el, relatează Noi.md.

Pavel Duganov, pe pagina sa din rețeaua socială, a spus că, într-un fel, vestitul antropolog Margaret Mead a întrebat studenții despre care consideră ei că este primul semn al civilizației. Elevii se așteptau ca Mae să vorbească despre cîrlige de pescuit, vase de lut sau pietre prelucrate.
Dar nu.


Mead a spus că primul semn al civilizației în cultura antică este coasta care a fost ruptă și apoi s-a prins.

Mae a explicat că, dacă o ființă vie din împărăția animalelor își rupe piciorul, atunci ea moare.

Cu un picior rupt, nu poate scăpa de pericol, ajunge la rîu pentru a bea apă sau a căpăta hrană. Devine o pradă pentru prădători, deoarece osul se prinde destul de greu.

Coasta care a fost ruptă și apoi s-a prins este o dovadă că cineva a pierdut timp să rămînă cu cel care a suferit această leziune, a legat rănile, a mutat persoana într-un loc sigur și a păzit-o pînă cînd s-a recuperat.

"A ajuta o altă persoană în timpul unei perioade dificile este fapta de la care începe civilizația", a spus Mead.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load