Creștinii ortodocși serbează azi Cinstirea Lanţurilor Sfîntului Apostol Petru

Creștinii ortodocși serbează azi Cinstirea Lanţurilor Sfîntului Apostol Petru

Astăzi creștinii ortodocși prăznuiesc Închinarea Cinstitelor Lanţuri ale Sfîntului Apostol Petru.


Potrivit literaturii teologice, Petru a trăit între anii 10 î.Hr. și 67 d.Hr., fiind originar din Betsaida (în apropiere de Marea Galileei), frate mai mare a Sfîntului Apostolul Andrei. Petru era pescar de meserie. A devenit ucenic al lui Ioan Botezătorul. Iisus Hristos i-a schimbat numele din Simion în Petru (semnifică piatra-simbol a temeliei pe care trebuia construită Biserica Creștină).


Ulterior, Petru, împreună cu Iacov și Ioan, au fost cei mai apropiați ucenici ai lui Hristos. Cu toate acestea, cînd Hristos a fost prins, Petru s-a lepădat de El, după aceasta căindu-se amarnic. A fost reabilitat după învierea lui Iisus, primind din partea apostolilor întîietatea de vîrstă.


După pogorîrea Sfîntului Duh, Petru a rostit o predică atît de convingătoare, încît a determinat creștinarea prin botez a 5.000 de oameni, ceea ce a avut o mare importanță pentru răspîndirea noii religii.


Activitatea lui Petru în propovăduirea creștinismului a fost motivul pentru care a fost întemniţat, dar salvat cu ajutorul îngerului Domnului.


Continuarea articolului citiți-o pe moldovenii.md.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load