Creșterea nivelului Oceanului Mondial va duce la migrarea a aproape 200 mln. de oameni

Creșterea nivelului Oceanului Mondial va duce la migrarea a aproape 200 mln. de oameni

Creșterea nivelului Oceanului Mondial în următorii 100 de ani ar putea duce la migrarea a 187 de milioane de oameni în întreaga lume.


Despre acest lucru scrie Business Insider, citînd un studiu al climatologilor germani de la Universitatea din Potsdam, publicat în revista științifică Proceedings of the National Academy of Sciences.


 


Calota glaciară din Groenlanda și Antarctica se topeşte de șase ori mai repede decît se credea anterior. În fiecare an, calota glaciară a Pămîntului scade cu 268 de miliarde de tone de gheață. În același timp, în anii 1980, Antarctica pierdea nu mai mult de 40 de miliarde de tone de gheață pe an.
În noul lor studiu, climatologii au afirmat că, în cel mai prost scenariu, în care în următorii 80 de ani Pămîntul se încălzește suplimentar cu 5° C, nivelul mării va crește cu 2 m.O creștere de 2 metri a nivelului mării va face ca cele mai mari orașe din lume, cum ar fi New York și Shanghai, să fie inundate, iar numărul persoanelor care vor trebui să se mute în alte regiuni va fi de cel puțin 187 milioane de persoane.
În cazul ridicării nivelului oceanului cu 2 m, uscatul se va reduce cu mai mult de 1,8 mln. de km2 – suprafaţă ce depăşeşte suprafaţa comună a Franței, Germaniei, Spaniei și Marii Britanii.Sub apă ar putea ajunge Londra, Amsterdam, Veneția. În Rusia, Sankt-Petersburg este cel mai probabil să sufere de pe urma creșterii nivelului mării. În plus, statele mici insulare din Pacific, cum ar fi Vanuatu, vor fi complet inundate, iar delta Nilului din Africa va inunda numeroase oaze, datorită cărora trăieşte populația locală.Într-un studiu recent al Institutului de cercetare spațială Goddard (GISS) de pe lîngă NASA și Universitatea Columbia, cercetătorii au ajuns la concluzia că influența activității umane asupra încălzirii globale poate fi urmărită pînă la începutul secolului al XX-lea.
Anterior, oamenii de știință de la Universitatea Tehnică din München au ajuns la o concluzie similară – încălzirea globală va face să fie mai mari copacii din întreaga lume, însă lemnul lor nu va fi la fel de trainic ca acum.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load