COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Crește numărul copiilor infectați cu Covid-19: Apelul Avocatului poporului

Crește numărul copiilor infectați cu Covid-19: Apelul Avocatului poporului

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul mare de copii infectați cu virusul Covid-19, în R.Moldova.

Ombudsmanul a ceut responsabilizarea adulților care au în supraveghere copii și a atenționat autoritățile să depună tot efortul pentru a oferi copiilor cele mai calitative servicii și îngrijiri medicale.

"Este evidentă necesitatea ca adulții să conștientizeze riscurile la care sînt supuși copiii și să supravegheze respectarea recomandărilor pentru perioada de pandemie de către toți membrii familiei. (...) De asemenea, atenționăm autoritățile responsabile și solicităm lucrătorilor medicali, asistenților sociali, polițiștilor din comunitate, autorităților tutelare să monitorizeze situația familiilor socialmente vulnerabile, care sînt în situație dificile în perioada de pandemie și să intervină cu suportul necesar", se arată în mesajul Avocatului Poporului pentru drepturile copilului.

Menționăm că în instituțiile medicale sînt internați 79 de copii diagnosticați cu coronavirus. Patru copii urmează să fie externați pe parcursul zilei de astăzi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load