TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cozi interminabile la vamă. Unde se atestă cel mai mare flux (FOTO)

Cozi interminabile la vamă. Unde se atestă cel mai mare flux (FOTO)

Weekend-ul la vamă, pe timp de vară, înseamnă ambuteiaje. Poliția de Frontieră anunță că, în dimineața zilei de sîmbătă, cozile la frontieră au început să se formeze încă de la ora 5:00 dimineața. La Criva, Mirnoe și Tudora a fost înregistrat cel mai mare flux de transport.

La Criva, către ora 07:40, s-a format pe sensul de ieșire din țară o coloană de 50 de mașini. Poliția de frontieră recomandă călătorilor să aleagă pentru trecerea frontierei punctul de trecere din apropiere Larga-Kelmențî, care funcționează în regim normal.


Circulație îngreunată e și în punctul de trecere Mirnoe, după barieră la ora actuală sînt în jurul a 40 de mașini care așteaptă ieșirea din Republica Moldova. Rîndul format pe partea moldovenească este condiționat de blocajul creat la intrarea în Ucraina, prin punctul de trecere Tabaki. În acest sens, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru punctul de trecere Vulcănești.

Un ambuteiaj este creat la intrarea în Ucraina, în punctul de trecere Starokazacie.Rîndul creat pe traseul tranzit ajunge pînă în punctul de trecere Tudora, fapt ce poate genera un flux majorat pe partea moldovenească.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 90 903 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 48 428 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 49 820 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 19 823 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 10 329 traversări autovehicule.

Poliția de Frontieră recomandă:

- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rîndurilor.

- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rînd cu alte tipuri de mijloace de transport.

- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sînt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load