Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

COVID-19 se poate manifesta și ca accident vascular cerebral sau atac de cord

1 iul. 2020,, 14:00   Societate
3855 0

Virusul COVID-19 se poate manifesta diferit, atît ca accident vascular cerebral, cît și ca atac de cord. Medicii trimit astfel de pacienți să facă testul pentru COVID-19, pentru că acum totul este sub semnul întrebării.

De această părere este conferențiarul universitar la Școala de management în sănătate publică, specialistul în etica medicală și drepturile pacientului, Rodica Gramma, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Lilia Buracovschi la TVC-21.

Potrivit Enews, împreună cu directorul IMSP "Centrul COVID-19 Chișinău", Oleg Crudu, ea a discutat în studiou despre semnele care vorbesc despre diagnosticul îmbolnăvirii cu coronovirus.

Experții susțin că este greșită opinia că cea mai vulnerabilă este generația mai în vîrstă. Toți se pot îmbolnăvi.

"Numărul de îmbolnăviri crește. Dar nu supraviețuiesc cei care au anumite patologii. Dar avem multe cazuri cînd s-au îmbolnăvit persoane de 30-40 de ani. Ei au supraviețuit, dar au rămas cu foarte multe complicații după această boală. Ei trebuie să parcurgă o perioadă de reabilitare. A suferit atît inima cît și plămînii. Dar cineva crede că nu e nimic strașnic, mor cei bătrîni. Se îmbolnăvesc toți. Depinde mult de fondul imun al fiecăruia", a menționat Rodica Gramma.


"Noi doar nu știm cum se va manifesta organismul nostru. De fapt, noi nu cunoaștem acest virus. Au existat indignări pe rețelele de socializare că nu a fost bolnav, nu a tușit, nu a avut febră, avea doar o durere în burtă. Iar medicii incompetenți l-au trimis pentru analiza la COVID-19. Virusul se manifestă în mod diferit, cum ar fi accident vascular cerebral, atac de cord. Medicii se comportă așa pentru că acum totul este sub semnul întrebării", a spus specialistul.

"Există statistici în China. Ei au spus că febra apare la 90% dintre infectați, tusea – la 80%. Dar statisticile din Germania sînt total diferite. Potrivit acestora, febra apare la 5%, tusea – la 20%. 10% dintre pacienții cu COVID-19 nu au avut simptome. Vedem cum se schimbă protocoalele de tratament. La început au fost unele recomandări, apoi acestea s-au schimbat", a subliniat conferențiarul universitar la Școala de management în sănătate publică, specialist în etică medicală și drepturile pacientului.

"Adică una dintre metodele de studiere a acestui virus este cea empirică", a concluzionat prezentatoarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?