COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

COVID-19: Primăria Bălți urmează a fi închisă în carantină

COVID-19: Primăria Bălți urmează a fi închisă în carantină

Primăria orașului Bălți urmează fi închisă în carantină. Despre aceasta a declarat edilul Renato Usatîi, după ce 31 de angajați au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar astăzi alți 50 au prelevat probe pentru a vedea dacă tot sînt contaminați.

„Urmează să se întrunească Comisia locală de sănătate publică la ora 15:00 pentru ca primăria să fie introdusă în carantină pentru două săptămîni”, a declarat pentru tv8.md edilul. Renato Usatîi a mai spus că deocamdată niciun angajat al primăriei nu a fost internat în spital.

„Acum în primărie practic nu este nimeni. O parte din cei care au fost confirmați ieri stă acasă”, a precizat edilul.


De asemenea, primarul ne-a spus că el a fost testat ultima oară la COVID-19, vineri, 12 iunie, cînd a revenit din Germania, unde a trecut un curs de tratament, iar de atunci nu a mai fost testat, ieri, 16 iunie, fiind prima zi de cînd a ieșit la serviciu. „Eu contacte nu am avut”, a spus primarul, precizînd că își va face în fiecare săptămînă testarea.

În Primăria Bălți activează 247 de persoane, toate urmează a fi testate la coronavirus. Pe 15 iunie, viceprimarul din Bălți Ghenadie Șmulschii și trei angajați a fost testați pozitiv la coronavirus, iar ieri, 16 iunie, alți 31.

Pînă în prezent, în municipiul Bălți, 761 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus. 32 de pacienți au decedat, iar alți 270 au fost tratați. Sub supravegherea medicilor se află 1 329 de persoane.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load