Costumele de carnaval pentru copii, la mare căutare

Costumele de carnaval pentru copii, la mare căutare

În ajunul sărbătorilor de primăvară, cînd în grădinițe şi în școli se organizează matinee tematice, părinții sînt în căutarea costumelor de carnaval.

Fie că este vorba de roluri de păsări, eroi din povești, anotimpuri, flori sau insecte, fiecare părinte încearcă să le găsească copiilor costume pe potrivă. Unii preferă să le coase la comandă, însă cei mai mulți optează pentru închirierea acestora.

Vera Popa, administratoarea unui salon specializat, care activează de mai bine de 20 de ani, a declarat pentru IPN că părinții au început să caute costume încă de la începutul lunii februarie. „Cele mai populare sînt costumele de ghiocei, albinuțe, zîne, fluturași, diferite floricele: narcise, păpădii, lăcrimioare. La mare căutare este și simbolul primăverii, Mărțișorul. Sunt costume în nuanțe alb-roșu, inclusiv costume naționale”, a spus administratoarea.

Odată ales costumul, acesta este rezervat și se plătește 30% din taxa de închiriere. Costumul poate fi luat din salon în ajun de matineu, cînd se achită și partea rămasă de taxă. La fel este lăsat un gaj bănesc, pe care clientul îl recuperează cînd restituie costumul.

Taxele de închiriere pornesc de la 50 de lei şi ajung pînă la 500 de lei, în funcție de complexitatea modelului, de exclusivitate, calitatea stofei, dar şi de numărul de accesorii. Prețurile se dublează dacă clientul vrea să păstreze costumul. Administratoarea spune că astfel de situații nu sînt frecvente, însă unii copii atît de mult îndrăgesc costumul încît nu vor să se despartă de el. Și atunci părinții îl procură. De asemenea, magazinul execută comenzi de coasere a costumelor. De regulă, la aceste servicii apelează conaționalii plecați peste hotare.

Și adulții își pot găsi costume de carnaval. Acestea sînt închiriate pentru tot felul de petreceri tematice, dar și pentru filmări. Prețurile pornesc de la 200 de lei şi ajung şi pînă la 700 de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load