COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Corovanirus în Moldova. Ce anunț a făcut Ministerul Sănătății

Corovanirus în Moldova. Ce anunț a făcut Ministerul Sănătății

Persoanele care nu prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou, revenite din regiunile cu izbucniri în focare de COVID-19, sau care au avut contact cu o persoană bolnavă de COVID-19, trebuie să se autoizoleze la domiciliu și să contacteze imediat la medicul de familie, pentru a fi examinate și plasate sub supraveghere la domiciliu pentru 14 zile.

Despre aceasta anunță într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Potrivit comunicatului, la necesitate, medicul de familie va elibera certificatul medical pentru a fi prezentat la locul de muncă, sau la studii. Persoanele se vor supune zilnic termometriei și evaluării la simptomele unei infecții respiratorii acute.


Persoanele cu simptome ale infecției respiratorii acute, revenite din regiunile cu izbucniri în focare de Coronavirus de tip nou, sau care au fost în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19, sînt apreciate ca ,,persoane suspecte la infecția COVID-19” și:

- Sînt izolate de celelalte persoane;

- Este solicitat serviciul 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești;

- Este prelevată proba pentru COVID-19;

- Sunt izolate în condițiile spitalului specializat pînă la precizarea diagnosticului.

Toate persoanele care revin din regiunile cu izbucniri în focare de Coronavirus de tip nou, trebuie să completeze, la zona de trecere a frontierei, fișele epidemiologice, cu indicarea corectă a datelor personale și a regiunii geografice din care revin. Fișele se transmit către echipele medicilor de familie din teritoriu pentru asigurarea supravegherii la domiciliu a persoanelor, timp de 14 zile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load