COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirus în Moldova: Primele declarații ale femeii infectate (VIDEO)

Coronavirus în Moldova: Primele declarații ale femeii infectate (VIDEO)

Ministrul Sănătății și Protecției Sociale, Victoria Dumbrăveanu, a publicat pe pagina sa de facebook un film video în care apare femeia infecatată de coronavirus, scrie Noi.md.

Potrivit acestui video, femeia se simte mai bine decît ieri, starea de sănătate a acesteia fiind satisfăcătoare.

”Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine, medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate și le mulțumesc și pe această cale pentru profesionism și responsabilitate”, se arată în mesajul ministrului.


Totodată, aceasta precizează că în cazul celor doi pacienți, un copil și un adult, suspectați de infecția cu Coronavirus de tip nou, testele s-au dovedit a fi negative. Aceștia primesc tratamentul corespunzător pentru infecții virale tipice.

”Persoanele de pe cursa Milano-Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sînt supuse timp de 14 zile. Medicii de familie au fost informați și sînt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste, și alte investigații în funcție de necesitate. Precizez că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19. Puteți vedea în această secvență video condițiile de îngrijire a pacientei”, a mai adăugat ministrul.

Reamintim că astăzi, în urma unei celule de criză, în Republica Moldova a fost declarat cod portocaliu din cauza virusului COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load