COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirus: Cum vor lucra magazinele, farmaciile și stațiile PECO (DOC)

Coronavirus: Cum vor lucra magazinele, farmaciile și stațiile PECO (DOC)

La data de 15 martie 2020, în Republica Moldova au fost confirmate 23 cazuri de COVID-19, din acest motiv Guvernul a luat hotărîrea că de mîine vor lucra doar farmaciile, magazinele și stațiile PECO.

În urma analizei situației epidemiologice actuale la nivel global, regional și național privind COVID-19 și a recomandărilor organizațiilor internaționale în domeniu, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a hotărît:

 1. Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura sistarea tuturor curselor aeriene regulate de pasageri cît și a charterelor regulate de pasageri pentru care decolarea este planificată mai tîrziu de 17 martie 2020 orele 00:00 pînă la 01.04.2020 orele 00:00.
 2. Se sistează rutele feroviare internaționale de transport pasageri ale căror plecare este planificată mai tîrziu de 17 martie 2020 orele 00:00 pînă la 01.04.2020 orele 00:00.
 3. A interzice din data de 17 martie 2020, orele 00.00 autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie 2020, orele 20.00 autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-romîne, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului.
 4. Prin derogare de la punctul 3., se autorizează intrarea în Republica Moldova a cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren.
 5. Prin derogare de la punctul 3., se autorizează intrarea în Republica Moldova a membrilor misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrilor de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
 6. Se sistează pînă la 01.04.2020 orele 00:00:
 • Activitatea de comerț a unităților comerciale cu amănuntul, cu excepția unităților de comercializare a produselor alimentare, a produselor farmaceutice și a produselor petroliere;
 • Activitatea piețelor comerciale;
 • Activitatea Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneo-sanatoriale;
 • Activitatea unităților de alimentație publică, în localurile și în spațiile amenajate/autorizate ale acestora, cu excepția activităților de preparare și distribuire a produselor în regim catering.
 1. Centrele comerciale vor asigura funcționarea în regim normal a unităților de comercializare a produselor alimentare și a produselor farmaceutice, amplasate în incinta acestora.
 2. Se obligă entitățile prestatoare de servicii publice și private să organizeze și să asigure un regim fluidizat de acces al persoanelor în locurile de prestare a serviciilor, care nu va admite încălcarea distanței sociale.
 3. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărîre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.
 4. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va informa reprezentanțele diplomatice ale statelor străine acreditate în Republica Moldova referitor la limitările instituite.
 5. Prezenta hotărîre intră în vigoare din momentul aprobării cu publicarea pe pagina oficială a Guvernului Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load