COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirus: CNAS preîntîmpină părinții care vin să depună cererile pentru îndemnizații

Coronavirus: CNAS preîntîmpină părinții care vin să depună cererile pentru îndemnizații

În contextul în care în Republica Moldova a fost anunţat Cod Roșu de Coronavirus, Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu recomandări pentru familiile cu copii care vin să depună cererea pentru stabilirea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii.

Familiile cu copii pot depune cererea pentru stabilirea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii în mod electronic. Acestea sînt indemnizaţia unică la naşterea copilului, indemnizaţia lunară pentru creşterea/îngrijirea copilului şi indemnizaţia paternală, transmite NOI.md cu referire la CURENTUL.

Cererea electronică se depune prin accesarea serviciului electronic ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”, disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (https://servicii.gov.md/ecnas) sau pe pagina-web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (www.cnas.md).


Cererea electronică se completează de către solicitant separat pentru fiecare tip de indemnizaţie prin selectarea tipului de indemnizaţie adresate familiilor cu copii, introducerea IDNP-lui personal şi IDNP-lui copilului (copiilor).

Cererea pentru acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului pînă la 3 ani se completează după acordarea de către angajator a concediului pentru îngrijirea copilului, de la toate unităţile în care activează solicitantul.

Cererea electronică se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sînt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi este confirmată relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registru.

Solicitanţii, copiii cărora s-au născut în străinătate, pentru a depune cererea în mod electronic pentru stabilirea indemnizaţiei unice la naşterea copilului şi indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 2 ani, accesează opţiunea „Depune cerere (copii născuţi în străinătate)”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load