TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Copil salvat de la înec: Cinci angajați IGSU, decorați (FOTO)

Copil salvat de la înec: Cinci angajați IGSU, decorați (FOTO)

Cinci angajați din cadrul Detașamentului Salvatori și pompieri Botanica al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost decorați pentru salvarea minorului de la înec.

La ceremonia oficială de menționare, conducerea IGSU, reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu, i-a mulțumit celor cinci bravi salvatori pentru profesionalism, curaj și efortul enorm depus în timpul intervenției, care a avut loc în după amiază zilei de 30 ianuarie, transmite NOI.md.

Totodată, șeful IGSU a subliniat importanța meseriei salvatorilor și pompierilor, care și-au dedicat viața și cariera în slujba oamenilor, iar devotamentul și sacrificiile lor merită aprecierea întregii societăți. În semn de apreciere pentru salvarea minorului de la înec - plutonierul s/intern Bîrnea Nicolai, sergentul-major s/intern Cărăuș Nicolai, sergentul-major s/intern Tărăcilă Vladimir au fost menționați cu “Medalia pentru Vitejie în situații Excepționale”, plutonierul s/intern Lăpușneanu Ion cu “Insigna salvator Eminent”, iar subofițerul superior Stamatova Aliona cu Diploma de Onoare a IGSU.


Amintim că, pe 30 ianuarie 2020, salvatorii IGSU au intervenit în cel mai scurt timp pe malul iazului din sectorul Botanica, municipiul Chișinău și au reușit să salveze de la înec un copil de 12 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load