COVID-19 în MOLDOVA

Copiii revin în școli și grădinițe: Vor avea nevoie de examene medicale?

Copiii revin în școli și grădinițe: Vor avea nevoie de examene medicale?

Copiii care merg pentru prima oară la școală sau la grădiniță în acest an nu vor fi obligați de a trece examenele medicale la specialiști. Despre aceasta anunță reprezentanții ministerului Sănătății, potrivit cărora, cei mici vor avea nevoie doar de un certificat medical eliberat de medicul de familie.

Dacă are nevoie copilul de o vizită la specialiști sau nu, va decide medicul de familie, în funcție de patologiile micilor pacienți, ceilalți copii nu vor prezenta niciun certificat la instituția de învățămînt unde vor merge.

Marina Golovaci, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a adăugat că, din data de 15 mai, au fost reluate examanele medicale în rîndul cadrelor didactice, iar pentru a evita aglomerările, termenul a fost prelungit pînă la 1 octombrie.


„Personalul didactic urmează să prezinte certificatul de la medicul de familie pînă la 1 octombrie, iar pentru persoanele care se angajează acum în sistemul de învățămînt, cerințele rămîn în vigoare. Personalul non didactic, care activează în blocurile alimentare vor efectua controlul anual cu examenele necesare, termenul rămîne a fi in vigoare. Cînd expiră examenul de anul precedent, să efectueze unul nou programat și la timp”, a declarat Marina Golovaci.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load