COVID-19 în MOLDOVA

Copiii din cinci centre de plasament din țară vor învăța croitoria

Copiii din cinci centre de plasament din țară vor învăța croitoria

"Dacă vrei să ajuți un flămînd, nu-i da pește, ci o undiță", este crezul celor de la o fundaţia "Open Gates", care a lansat proiectul "Atelier" în cinci centre de plasament din Hîncești, Bălți, Anenii Noi, Cărpineni și Drochia.

Cu sprijinul ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, programul gratuit de iniţiere în domeniul croitoriei a fost introdus la început de septembrie, transmite publika.md

"Ideea a fost în a-i învăța pe copii să coasă. Să le oferim posibilitatea să învețe să-și coasă hăinuțe. Din propria experiență cunoaștem, că îmbrăcămintea și încălțămintea sînt cadourile care îi bucură cel mai mult pe copii.", a spus preşedintele Fundaţiei "Open Gates", Olga Leviţcaia.


Timp de patru luni, de două ori pe săptămînă, copiii vor fi instruiţi de specialişti. Fundaţia a angajat în acest sens pensionari din satele din apropiere.

"Oamenii la pensie sînt izolați și nu au posibilitate să comunice și să-și folosească experiența profesională. Și noi am dorit ca copiii să poată să preia și experiența profesională și cea de viață a acestor oameni.", a menționat fondatoarea "Open Gates", Natalia Grigorjevski-Braga.

Copiii sînt încîntaţi şi chiar din primele zile au început să coasă inclusiv măști sanitare.

La finalul programului fundaţia va organiza o prezentare de modă şi o licitaţie pentru obiectele vestimentare confecționate.

"Vom vinde aceste creații la un iarmaroc social. Fiecare copil care își va vinde gentuța, va primi bani în contul său personal pe care i-l vom deschide și unde se vor aduna bani pînă la majorat.", a afirmat preşedintele Fundaţiei "Open Gates", Olga Leviţcaia.

Fundaţia va deschide şi un atelier social unde adolescenţii care au împlinit 18 ani să poată munci.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load