TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Copiii adoptați în regiunea transnistreană nu pot părăsi hotarele R.Moldova

Copiii adoptați în regiunea transnistreană nu pot părăsi hotarele R.Moldova

Copiii înfiați prin decizii ale instanțelor de judecată din stînga Nistrului se pomenesc în situația că le este îngrădit dreptul la documentare și la libera circulație, întrucît actele emise de autoritățile neconstituționale transnistrene nu sînt recunoscute pe plan extern.

Autoritățile Republicii Moldova încearcă să identifice cu partea transnistreană un mecanism de instituire a tutelării constituționale, a declarat pentru IPN secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, șefa grupului de lucru din partea Chişinăului pe probleme sociale şi ajutor umanitar.


O a doua ședință a grupurilor de lucru de la Chișinău și Tiraspol consacrată procedurii de adopție a fost convocată vineri, 12 aprilie, la sediul Misiunii OSCE din Bender, prima ședință desfășurîndu-se la 3 aprilie. Părțile au avut în atenție mai multe cazuri în care copiii înfiați pe teritoriul regiunii transnistrene nu pot călători peste hotare, întrucît părinții lor adoptivi nu dispun de o formă legală de tutelare și protecție a lor.

Reprezentanții Chișinăului au prezentat părții transnistrene aspectele care trebuie luate în considerare pentru continuarea procedurilor de adopție în conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova, cu standardele internaționale și prevederile Convenției ONU privind protecția drepturilor copilului. Reprezentanții autorităților de la Tiraspol urmează să examineze propunerile și ulterior să-și anunțe poziția.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load