Copii și învățătorii din şcolile găgăuze ar putea să fie hrăniți gratis

Copii și învățătorii din şcolile găgăuze ar putea să fie hrăniți gratis

În Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri (APG) a fost înregistrată o iniţiativă legislativă care prevede ca în instituţiile publice de învăţămînt din autonomie să fie asiguraţi cu alimentaţie gratuită nu doar elevii, ci şi cadrele didactice, transmite MOLDPRES.


O asemenea propunere a fost înaintată de deputatul APG Grigori Cadîn. „Un profesor trebuie să aibă aceleaşi posibilităţi ca şi elevii, avînd asigurată o masă gratuită în timpul zilei de muncă”, a menţionat deputatul, citat de gagauzinfo.md.


La rîndul său, un alt deputat al Adunării Populare, Elena Caramit, a opinat că această iniţiativă trebuie să fie de fapt o completare a actualei legi cu privire la Fondul „Generaţia sănătoasă”.


De la 1 ianuarie 2018 a intrat în vigoare decizia Adunării Populare a UTA Gagauz-Yeri cu privire la alimentaţia gratuită a tuturor elevilor din clasele 1-12.


În treptele gimnaziale şi liceale din autonomie învaţă circa opt mii de copii. În fiecare an, pentru hrana acestora este nevoie de aproximativ 11 milioane de lei. Banii în acest scop sînt alocaţi din Fondul „Generaţia sănătoasă”, unde pe lîngă autorităţi pot contribui sub formă de binefacere agenţii economici locali şi toţi doritorii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load