Copiii din Ialoveni vor avea posibilitatea să se ocupe cu sportul gratuit (VIDEO)

Copiii din Ialoveni vor avea posibilitatea să se ocupe cu sportul gratuit (VIDEO)

Copiii din comuna Zîmbreni, raionul Ialoveni, vor avea posibilitatea să se ocupe cu sportul într-un club sportiv nou, deschis sub patronajul unui renumit maestru în arte marțiale, informează Noi.md.


De notat că lecțiile vor fi absolut gratuite, iar orice copil care își dorește poate să facă sport în această sală inaugurată la inițiativa lui Oleg Ciornîi, conducător al clubului „Olimp”.


„Clubul din Zîmbreni își propune să antreneze în jur de 120 de copii, care vor fi repartizați în grupuri în funcție de vîrstă. Doar la primul antrenament au fost prezenți 72 de copii”, a menționat Oleg Ciornîi.


Important este că noua sală de sport va putea fi frecventată nu doar de copiii din localitate, dar și de cei din satele din împrejurimi. Ușile clubului sînt deschise pentru toți iubitorii de sport.


Deschiderea sălii a fost posibilă datorită susținerii și patronajului din partea maestrului în arte marțiale Sakis Tsiobanoglou din Grecia, care este și președintele Academiei Internaționale de Sport, Știință și Tehnologii.


Prezent la deschiderea clubului din Zîmbreni, maestrul a ținut și un seminar de instruire, care a fost util atît pentru copii care urmează să se antreneze în cadrul clubului, dar și pentru profesorii care își propun să insufle o pasiune pentru taekwondo viitorilor săi discipoli.


Potrivit lui Nicolae Glavcev, membru al Federației de Taekwondo din Bulgaria, un astfel de club deschide noi orizonturi pentru copii, dar și noi posibilități.


Nicolae Glavcev este pentru a doua oară în Moldova. Acum un an, el a realizat un seminar pentru sportivii de taekwondo din țara noastră.


Sakis Tsiobanoglou a mulțumit pentru posibilitatea de a veni în Republica Moldova, unde poate contribui la creșterea profesională a copiilor. 


De menționat că autoritățile publice locale, în persoana primarului localității, Daniel Țonu, nu doar au susținut inițiativa de deschidere în comună a unui club sportiv, dar au reușit să semneze și un contract de colaborare cu școala sportivă a maestrului Sakis Tsiobanoglou.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load