Cooperare moldo-ucraineană mai intensă în protecția comună a frontierei

Cooperare moldo-ucraineană mai intensă în protecția comună a frontierei

Republica Moldova și Ucraina vor dinamiza cooperarea bilaterală privind protecția comună a frontierei de stat și pregătirea pentru instalarea la frontieră a unor noi puncte de control comune.


Anunțul a fost făcut de către Serviciul de presă al Ministerului de Interne din Ucraina, care a menționat că aceste probleme au fost discutate la Chișinău de către președintele Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, Petro Țighikal, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, și șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI al Moldovei, Fredolin Lecari, informează NOI.md.


În cadrul întîlnirii, participanții la discuții au vorbit despre situația de pe sectorul comun al frontierei de stat, principalele tendințe ale dezvoltării acesteia, apreciind pozitiv nivelul de cooperare în domeniul securității la frontiera de stat moldo-ucraineană.


Ei s-au axat pe subiectul referitor la punerea în aplicare a planului de acțiuni privind intensificarea cooperării la frontiera de stat moldo-ucraineană în anii 2017-2018, în special, perspectivele pentru extinderea practicii de protecție comună a punctelor de trecere a frontierei de stat și zonelor „verzi“.


În acest context, Petro Țighikal a atras atenția asupra necesității de a asigura un control adecvat al sectorului de tranzit al drumului ucrainean „Odessa-Reni“, care trece prin teritoriul Republicii Moldova în apropierea punctului de control „Palanca“, unde, la 19 decembrie anul trecut, a fost introdus control comun de frontieră și vamal.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load